MIDDEN - DELFLAND

Midden-Delfland geeft startsein Maaslandse Dam
Wonen en werken in het groen

Midden-Delfland, 24 oktober 2011 - De gemeente Midden-Delfland geeft vandaag het startsein voor een bijzonder project: ondernemers met een groen hart kunnen zich aanmelden voor de koop van een kavel in de Maaslandse Dam. De Maaslandse Dam wordt een dynamisch gebied voor kleinschalige bedrijvigheid in combinatie met wonen op dezelfde kavel. Hierbij wordt het landelijke karakter van het gebied behouden. Aanmelden is mogelijk nu de gemeenteraad van Midden-Delfland op 27 september het bestemmingsplan voor het gebied heeft vastgesteld. Bekijk de vorderingen.

Maaslandse Dam

Midden-Delfland staat bekend als een open en groen veenweidegebied met karakteristieke dorpen. "Met de Maaslandse Dam wil de gemeente zichzelf op een nieuwe manier op de kaart zetten: met eigentijdse, duurzame bedrijvigheid binnen een uniek concept van ondernemen in het groen. Op deze manier wordt de Maaslandse Dam een plek die binnen en buiten de Haagse regio bekend staat als een gewilde locatie om te wonen en te ondernemen in één. De nabijheid van grote steden als Den Haag, Delft en Rotterdam vergroot de aantrekkingskracht," zegt wethouder Hans Horlings, verantwoordelijk voor de portefeuille Landschap en Ruimtelijke Ontwikkeling.

Wonen en werken

Midden-Delfland hecht grote waarde aan het in stand houden van de regionale cultuur en voert daarvoor een speciaal internationaal keurmerk: Cittaslow. Dit is een wereldwijd netwerk van gemeenten dat zich sterk maakt om de kwaliteit van leven te verbeteren. Tradities, respect voor het landschap en innovatie spelen een belangrijke rol, waarbij actief de dialoog met inwoners en ondernemers wordt aangegaan. "De totstandkoming van de Maaslandse Dam sluit naadloos aan op de Cittaslow-gedachte. Dat maakt het project zo bijzonder," zegt Horlings.

Het doel is dat kopers van een kavel daar zowel gaan wonen als werken. De gemeente richt zich op ondernemers die actief zijn in sectoren als recreatie, horeca of regionale dienstverlening waarbij een duurzame bedrijfsvoering voorop staat. Daarbij moeten de ondernemers oog hebben voor zowel de economie als de omgeving waarin ze zich bevinden. Een groot deel van het project behoud zijn open en groene karakter.

Samenwerkingsverbanden

In de Maaslandse Dam zal plaats zijn voor twintig tot dertig woningen met kleinschalige bedrijvigheid. Daarbij worden kopers gestimuleerd de handen ineen te slaan en gezamenlijk een deel van het project in te richten. Kopers of ondernemers die meer willen weten of zelf al ideeën hebben, kunnen terecht op de website www.maaslandsedam.nl. Vanaf het vierde kwartaal van 2012 kunnen ondernemers starten met bouwen op hun kavel.

Over Maaslandse Dam

De Maaslandse Dam is een oud glastuinbouwgebied in Midden-Delfland, een gemeente met ruim 18.000 inwoners tussen Rotterdam en Delft. Midden-Delfland bestaat uit diverse dorpen en buurtschappen en heeft een oppervlakte van 5.000 hectare. De Maaslandse Dam is bestemd voor kleinschalige bedrijvigheid en moet een wezenlijk onderdeel worden van de dienstverlening in de regio. Het gebied bevat elf zogeheten kamers, variërend in omvang van circa 1.400 tot circa 4.500 vierkante meter, waarbinnen bouwkavels worden verkocht voor een combinatie van wonen en werken. De prijzen voor een kavel starten vanaf € 275.000,- oftewel vanaf € 410,- exclusief BTW per vierkante meter. Meer informatie is te vinden op: www.maaslandsedam.nl

Maaslandse Dam

Bron: Gemeente Midden-Delfland 24 oktober 2011

30 december 2013