MIDDEN - DELFLAND

Volkszangdag en Westerpop in Delft

25 augustus. Er was meer dan het Zomerfeest Schipluiden in deze één na laatste week van augustus. Tussen de bedrijven door even een uitstapje naar Delft, waar op deze zaterdagmiddag twee andere publiektrekkers waren: de Volkszangdag o.l.v. de 87 jarige Pierre van Houwen op de Markt en Westerpop in het Westerkwartier. Beide evenementen bleken, geholpen door het buitengewone weer, topattracties! 

De Volkszangdag was in Delft een jaren lange traditie die ergens in 1920-er jaren is begonnen en stopte in 1969. Schoolkinderen oefenden toen op school alle liedjes van te voren en zongen die vervolgens samen op de Markt van Delft. Het initiatief van deze éénmalige editie was van Jeanne Bouwmeester, die vroeger als kind ook meezong. Zie de video. Vóór Pierre van Houwen dirigeerden G.J. van Veldhoven (t/m 1931) en J.B. (Ben) Bak (t/m 1964) de Volkszangdag.

Volkszangdag o.l.v. Pierre van Houwen

Westerpop

De 2007 editie (de 18e) van Westerpop werd als meest succesvolle tot nu toe betiteld met ca. 17000 toeschouwers. Op een groot podium met catwalk traden onder andere op Delain en Van Velzen, de laatste met enig 'Delfts bloed'. De festivalmarkt werd druk bezocht tijdens de wisselingen.

Delain op Westerpop 2007

Van Velzen op Westerpop 2007

Terug naar het overzicht