MIDDEN - DELFLAND

Met een oog voor de natuur

10 september 2008. De natuur van Midden-Delfland blijft je verbazen... Deze dag was wel heel bijzonder: op een na-zomerse woensdagmiddag tijdens een ronde: Schipluiden, Zuidkade, Zandlichaam A4, Oostveenseweg, Willemsoordseweg en langs de Vlaardingsevaart weer terug, was veel natuur te bewonderen.  De warme zon had veel vlinders opgewarmd en zij probeerden nog wat nectar te vinden. 

Het zandlichaam van de A4 biedt een mooi overzicht over de naastliggende weilanden. Grote groepen Kieviten en Spreeuwen bevolkten deze weilanden. Zo af en toe vlogen ze in grote zwermen op om op een ander weiland weer voedsel te zoeken om voldoende energie op te bouwen voor de aankomende vogeltrek. 

Aan de Oostveenseweg waren het de koeien die de aandacht trokken. Boer en boerin dreven hun koeien naar de weg om ze vervolgens over te laten steken naar het een weiland aan de andere kant. 

Aan de Willemsoordseweg zat een buizerd op zijn gemak het weiland af te zoeken naar een prooi zonder de fotograaf op te merken.

Weer even verder, bij de Vlieten, trok een Fuut met zijn jong de aandacht. De zojuist gevangen vis werd over gegeven aan het jong, dat na enig manoeuvreren er in slaagde de vis naar binnen te laten glijden. 

Tenslotte, bijna thuis, trokken twee ooievaars de aandacht, die op hun gemak door het land liepen.

Terug naar het overzicht