MIDDEN - DELFLAND

Maaslandsedamgebied 'Glasvrij'

20 september. Wandelaars en fietsers die even niet langs de Maaslandse Dam zijn geweest kijken hun ogen uit: het al enige tijd braakliggend glas is plotseling verdwenen en laat nu de bebouwing langs de Oostgaag zien. Op dit moment worden plannen gemaakt om het vrijgekomen gebied op een verantwoorde en duurzame manier in te richten met duurzame diensten en voorzieningen. Ook Stichting Groen Goud maakt zich hier sterk voor.

Maaslandsedamgebied 'glasvrij'
Maaslandsedamgebied 'glasvrij'

Maaslandse Dam maakt Nederland mooier

Van glastuinbouw tot zorgboerderij, theehuis, atelier, expositieruimte, boomgaard en kindertuin. Dat biedt de Maaslandse Dam in Midden-Delfland. Minister Cramer was er op 15 oktober 2009 op werkbezoek.

De Maaslandse Dam is een van de 26 projecten die steun krijgen van de Innovatieregeling Mooi Nederland. Het innovatieprogramma is er voor inspirerende en vernieuwende projecten die ons landschap mooier maken.

Nederlanders ervaren nu dat ons land versnippert, versteent en verrommelt, bijvoorbeeld door lelijke gebouwen langs snelwegen, oprukkende woonwijken en zendmasten. Minister Cramer wil voor een mooier en duurzamer ingericht Nederland gaan door:

  • slim en vernieuwend ruimtegebruik te stimuleren;
  • verrommeling op te ruimen en tegen te gaan.

Bron: Persbericht VROM en video.

 

Terug naar het overzicht